PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Goose

zaterdag 19 mei 2012Botanique Brussel

Goose

Een zweterige ‘chapiteau’ stond decor voor een concert van Kortrijks’ trots: Goose. Het voordeel van een concert in een tent is dat men zich niet meer moet afvragen of de buren van het geluid last gingen hebben: even buiten Brussel Noord waren de beats namelijk al te horen. Het enkel glas van de Botanique rammelde, quasi synchroon met de muziek, uit haar ijzeren schrijnwerk. Het zou, buiten een warme avond, ook een tinnitus-uitdaging worden. 

Hoewel Goose al meer dan 10 jaar bestaat, hebben ze tot nu toe nog maar 2 albums uitgebracht. Hun overwinning van Humo’s Rock Rally in 2002 was een kantelmoment maar het is pas sinds 2006 met de single ‘Black Gloves’ dat de trein der succes aan snelheid begon te winnen. Een paar singles later kwam hun debuut ‘Bring It On’ op de markt. Pas na 4 jaar was het tijd voor een tweede boreling:‘Synrise’. Voorlopig een creatief en commercieel hoogtepunt in hun carrière want het jaar erna stond het titelnummer op nummer 1 in het HotList-jaaroverzicht van Studio Brussel, was de groep één van de winnaars van de MIA‘s, waaronder ‘Beste Dance/Elektronica’, en mochten zij in hometown Kortrijk een groot thuisconcert organiseren onder de naam ‘Goose Invades‘. 

Stipt tien uur kwam het kwartet op podium, de bezoekende massa wrong zich doorheen de smalle toegangen en werden gepast begroet met ‘Can’t Stop Me Now’: een hypnotiserende sequencerbeat dat maatstaf werd voor het verdere verloop van hun set. De ene single na de andere werd op de steeds meer jumpende massa afgevuurd, ondersteund met een uitgekiende, epilepsie opleverende lightshow. Bij hun nieuwste trots, ‘Real’, is het toch even slikken voor de luisteraar: een rocksong als het ware met een loodzware bas in de hoofdrol. De bindteksten van zanger Mickael Karkousse waren summier én tweetalig (‘Merci!Dankuwel!’). Hij probeerde de concertgangers bij elke song steeds weer op te zwepen en slaagde daar na een tijdje ook in. Maar mooie liedjes duren niet lang: na 45 minuten(!) was het al voorbij. Was er soms een tijdslimiet opgelegd door de stad? Hoe dan ook, een gebundelde set levert automatisch de betere nummers op. En de obligatoire bis, met langgerekte versies van ‘Synrise’ en ‘Words’, kon niet uitblijven. Stipt 23u00 was het voorbij: iedereen kon nog op tijd zijn of haar trein halen. 

Ooit stond België aan de bron van de betere elektronische muziek. Andere landen kopieerden ons, staken ons voorbij en creëerden nieuwe genres. Maar met Goose zitten we terug aan de kop van het peloton. Hun industriële elektro-dance-sound is zo aanstekelijk dat internationaal succes niet kan en mag uitblijven.

< Danny Héroufosse > 

De setlist: 

Can’t Stop Me Now

Black Gloves

United

Real

Lion

Bring It On

British Mode

Everybody

 

Synrise

Words


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter